Epilarea definitivă cu laser este o metodă eficientă și nedureroasă de a scăpa de firele de păr inestetice, care te va face să te simți bine în pielea ta, oricând, oriunde ai fi! Epilarea cu laser este o procedură estetică extrem de populară, recomandată atât femeilor cât și bărbaților.

Grija pentru frumusețe a fost dintotdeauna o preocupare pentru doamne, iar epilarea definitivă laser este soluția care te scapă de griji!

Tehnicile tradiționale, precum epilare cu ceară (extrem de dureroasă de altfel) sau epilarea cu lama de ras, au fost înlocuite cu noi proceduri estetice de ultimă generație, care se bazează pe tehnologia revoluționară a aparatelor laser și oferă extrem de multe avantaje și siguranță pentru pacienți.

epilare definitiva cu laser bucuresti - smart epil - centru epilare laser

Vezi mai jos tot ce trebuie să știi despre procedura de epilare cu laser:

CE ESTE EPILARE DEFINITIVĂ CU LASER?

Epilarea definitivă cu laser este o procedură estetică de ultimă generație (datorită echipamentelor avansate din punct de vedere tehnologic – laser cu 3 lungimi de undă) care te ajută sa elimini părul inestetic din toate zonele corpului, indiferent că e vorba de mâini, axile, picioare sau zone mai sensibile, precum zona inghinală sau zona mustaței. Este soluția cosmetică care te scapă de părul nedorit și lăsă pielea fină și moale la atingere.

CE PRESUPUNE EPILAREA DEFINITIVĂ CU LASER?

În centrul de epilare laser Smart Epil procedura se realizează în condiții de maximă siguranță și confort total pentru pacient. Atât terapeutului, cât și pacientul sunt obligați să poate ochelari de protecție. Operatorul trebuie, de asemenea, să poarte mănuși și mască de protecție. Procedura laser este nedureroasă și, în unele cazuri, poate fi resimțită o senzație de căldură sau mici înțepături.

Tratamentul de epilare cu laser se face doar pe pielea proaspăt rasă cu lama. Terapeutul va aplica un gel transparent și rece (de tipul ultrasunet) pe zona care urmează sa fie epilată, astfel încât aplicatorul aparatului laser sa aibă o aderență cât mai bună. Apoi, terapeutul va glisa aplicatorul pe zona tratată, cu mișcări circulare și liniare. Energia laser va distruge rădăcina firelor de păr și va opri dezvoltarea lor.

Procedura de epilare cu laser are ca scop distrugerea firelor de păr. Sunt necesare mai multe ședințe de tratament, deoarece eficacitatea maximă apare în faza de creștere anagenă, iar ciclurile de creștere a firelor de păr diferă de la pacient la pacient și zonă tratată.

Intensitatea energie laser poate fi ajustată în funcție de tipul firelor de păr (groase sau subțiri, deschise sau închise) culoarea pielii (fototipul cutanat) și zona care urmează sa fie epilată.

Indicații înainte de procedura de epilare cu laser

Înainte de procedura estetică de epilare definitivă cu laser trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

 • Nu mergeți la plajă sau la solar cu cel puțin 2-3 de zile înainte de sesiune.
 • Nu epilați zona pentru a elimina rădăcina părului cu cel puțin 20 de zile înainte de procedură. Pe tot parcursul acestui tratament, se impune îndepărtarea părului doar cu lama de ras.
 • Dacă aceasta este prima dată, nu radeți părul cu 2 sau 3 zile înainte de sesiune. In acest fel, rădăcina firelor de păr rămâne în piele, iar laserul acționează eficient asupra foliculilor.
 • Nu folosiți ceara epilatoare cel puțin 6 săptămâni deoarece procedura de epilare cu laser acționează asupra rădăcinilor firelor de păr, care pot fi îndepărtate temporar cu ceară.
 • Evitați albirea părului din zona de tratament cu cel puțin 20 de zile înainte de sesiune.
 • Nu folosiți produse sau creme care irită pielea cu cel puțin 3 zile înainte de tratament.
 • Nu luați medicamente fotosensibilizante înainte de sesiune cu cel puțin 20 de zile.
 • În ziua în care s-a efectuat tratamentul nu faceți dușuri fierbinți în zona tratată și nu mergeți la saună.

Indicații după procedura de epilare cu laser

 • Nu mergeți la plajă sau la solar cu cel puțin 2-3 de zile după de sesiune.
 • Folosiți cremă cu protecție solară în zonele tratate expuse la soare în următoarele săptămâni.
 • Imediat după procedură poate să apară o roșeață temporară ce se calmează după aplicarea unei creme hidratante sau apa termală.
 • Nu folosiți produse care irită pielea.
 • Evitați să folosiți articole de îmbrăcăminte strânse sau mulate care ar putea provoca frecare în zona de epilată.
 • Aplicați un produs hidratant pe zona epilată. Nu aplicați imediat machiajul.
 • Evitați orice iritare cauzată de epilat, cum ar fi deodorantul cu alcool.

  CÂT DUREAZĂ O ȘEDINȚĂ DE EPILARE CU LASER?

  Procedura de epilare cu laser poate dura între 5 minute (axilă sau mustață) și până la aproape două ore (epilare integrală, pe tot corpul), în funcție de zona tratată. Ședințele de epilare, indiferent de zonă, se fac la o distanță de 6 săptămâni.

  CÂTE ȘEDINȚE DE EPILARE LASER SUNT NECESARE?

  Pentru un tratament complet de epilare cu laser sunt necesare, de regulă, între 8 și 10 proceduri, efectuate la distanță de aproximativ 3 săptămâni. Perioada tratamentului poate să difere în funcție sex, de vârsta, tipul părului (grosime și culoare) și zona tratată. Totuși, rezultatele încep să se vadă de la primele ședințe.

  Se recomandă două sau trei ședințe de întreținere pe an.

  BENEFICII – EPILAREA CU LASER TE SCAPĂ DE FOLICULITĂ!

  Foliculita este o afecțiune dermatologică des întâlnită, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților, indiferent de vârsta. De obicei (dar nu întotdeauna), este cauzată de infecția bacteriană sau fungică a foliculilor piloși (săculeții de la baza firelor de păr, care se găsesc sub piele). La început, în jurul foliculilor afectați pot apărea mici umflături roșii (asemănătoare acneei). Ulterior, infecția se poate răspândi și pot să apară umflături dureroase, acoperite de cruste.

  De obicei cauzată de bacterii precum Staphylococcus aureus, foliculita poate să apară în orice zonă a corpului acoperită de păr, dar cel mai des este întâlnită la nivelul feței, al picioarelor, al scalpului și în zona inghinală. Alte cauze care pot duce la apariția foliculitei sunt epilarea cu aparatul de ras sau epilarea cu ceară, și chiar transpirația excesivă.

  Tratarea în profunzime a infecțiilor de la nivelul firelor de păr poate fi ajutată de epilarea definitivă cu laser. Rezultatul va fi o piele fină și mătăsoasă, dar și sănătoasă, lipsită de păr.

  CUM FUNCȚIONEAZĂ TEHNOLOGIA DE EPILARE LASER CU 3 LUNGIMI DE UNDĂ?

  Laser-ul Diodă Eride Smart Dual este echipat cu un aplicator revoluționar, cu sistem de răcire integrat, care emite simultan 3 lungimi de undă diferite: 755 nm + 808 nm + 1064 nm.

  cum functioneaza epilarea definitiva laser cu 3 lungimi de unda.

  Laserul diodă pătrunde eficient în piele, ajungând la papila dermică și o îndepărtează prin principiul fototermolizei selective. Caută și distruge selectiv foliculul pilos, prin respectarea maximă a structuri adiacente: derm și epiderm.

  Acest lucru se realizează folosind impulsuri de lumină de energie mare la lungimi de undă care sunt absorbite în mod selectiv de melanină – cromofor țintă – cu timpi de emisie mai mici decât timpul de relaxare termică a foliculului (40-100 millisecunde ).

  Timpul de relaxare termică (TRT) este timpul necesar pentru a reduce cu 50% temperatura generată de emisia de lumină pe țesut sau unde acționează structurile. Durata ideală a pulsului de epilare ar trebui sa fie între timpul de relaxare a epidermei (3- 10 milisecunde) și foliculul pilos (40-100 milisecunde).

  CUI ESTE INDICATĂ EPILAREA CU LASER?

  Epilarea definitivă cu laser este indicată atât doamnelor, cât și domnilor, și tuturor sportivilor de performanță, precum atleți, fotbaliști, culturiști, înotători, dar și celor care-și doresc o piele sănătoasă și lipsită de păr sau au genetic o pilozitate excesivă.

  Prețuri Epilare Definitivă cu Laser

  Vezi listă prețuri epilare definitivă cu laser.